Известување за прекин на емитување на ТВ-канали

Почитувани, Ве информираме дека поради моментално не регулирани права за реемитување, каналите од групата Discovery (Animal Planet, Discovery channel, TLC, Travel Channel, Eurosport 1, Eurosport 2), од понеделник – 01 јануари 2023 ќе бидат недостапни. За сите дополнителни информации соодветно ќе бидете информирани. Со почит,НЕОТЕЛ ДОО Скопје

Нормализирани услугите преку Дата центар – ШТИП

Почитувани корисници, Би сакале да Ве информираме дека по инцидентот кој се случи во нашиот дата центар во Штип, минатиот четврток (30ти ноември 2023), состојбата со сите услуги кои беа обезбедувани од оваа локација е нормализирана заклучно со понеделник 04 декември 2023. Сервисите етапно се реактивираа во меѓупериодот до конечното нормализирање во понеделникот. Ви благодариме […]

Прекин на услугите во Дата центар  – ШТИП

Почитувани корисници, Би сакале да Ве информираме дека во нашиот дата центар во Штип денес се случи неочекуван инцидент од техничка природа, по што настана прекин на услугите кои се нудат преку оваа систем сала. По инцидент беше активиран системот за противпожарна заштита кој го обезбедува објектот. Нашиот технички тим работи на разрешување на состојбата […]

In memoriam – г-дин Трајче Черепналковски

In memoriam Г-дин Трајче Черепналковски Со неизмерна тага и неверување известуваме дека денес (06.04.2023), ненадејно почина г-дин Трајче Черепналковски, долгогодишниот директор на телекомуникацискиот оператор – НЕОТЕЛ. Г-дин Черепналковски управуваше со НЕОТЕЛ повеќе од 15 години и ја водеше компанијата низ сите предизвици, успевајќи да ја етаблира во реномиран и доверлив партнер како на домашно така […]

Известување за привремен прекин на емитување на ТВ-канали

Почитувани, Ве информираме дека понеделник – 13 февруари 2023, привремено ќе бидат исклучени следните канали: RTL HR, RTL HR 2, RTL Kockica, RTL Living Исклучувањето е поради регулирање на правата за дистрибуција од страна на дистрибутерот на оваа група на канали.  Со почит,НЕОТЕЛ ДОО Скопје

Реактивирани ТВ-каналите кои беа времено исклучени

Почитувани, Ве информираме дека од вчера – 27 декември 2022, повторно се вклучени ТВ- каналите кои без исклучени во текот на вчерашниот ден (HRT 1, HRT 3, HRT 4, TRT, ARTE, RTL, RAI UNO, RAI DUE, SAT.1, TVE).  Со почит, НЕОТЕЛ ДОО Скопје

Известување за привремен прекин на емитување на ТВ-канали

Почитувани, Ве информираме дека утре – 16 декември 2022, привремено ќе бидат исклучени следните канали: HRT 1, HRT 3, HRT 4, TRT, ARTE, RTL, RAI UNO, RAI DUE, SAT.1, TVE Исклучувањето е поради регулирање на правата за дистрибуција од страна на дистрибутерот на оваа група на канали.  Со почит, НЕОТЕЛ ДОО Скопје

Реактивирани ТВ-каналите кои беа времено исклучени

Почитувани, Ве информираме дека од денес – 04 октомври 2022, повторно се вклучени ТВ- каналите кои без исклучени во текот на вчерашниот ден (HRT 1, HRT 3, HRT 4, TRT, ARTE, RTL, RAI UNO, RAI DUE, SAT.1, TVE).  Со почит, НЕОТЕЛ ДОО Скопје

Известување за привремен прекин на емитување на ТВ-канали

Почитувани, Ве информираме дека денес – 03 октомври 2022, привремено ќе бидат исклучени следните канали: HRT 1, HRT 3, HRT 4, TRT, ARTE, RTL, RAI UNO, RAI DUE, SAT.1, TVE Исклучувањето е поради регулирање на правата за дистрибуција од страна на дистрибутерот на оваа група на канали.  Со почит, НЕОТЕЛ ДОО Скопје

Известување за времен прекин на услугите на НЕОТЕЛ на 22.06.2022

Почитувани, Ве информираме дека во среда – 22 јуни 2022, во утринските часови, заради надоградба и подобрување на мрежата ќе има времен прекин на услугите на НЕОТЕЛ во одредени региони. Времениот прекин ќе ги опфати корисниците на оптичката мрежа како и корисниците на безжичната ЛТЕ мрежа. Региони кои ќе бидат опфатени: ЛТЕ мрежа: Велес, Тетово, […]