Известување за малициозни веб страни!

Почитувани, Во моментов е активна малициозна веб страна која се претставува како Неотел со цел собирање и злоупотреба на Вашите податоци, а за возврат ветува скапи и атрактивни награди. Во моментов Неотел не спроведува никаква анкета и не даваме никакви награди за истата. Ве советуваме да не оставате никакви податоци кои сигурно ќе бидат злоупотребени. […]

Арена Спорт достапни и на neoTV!

Од денеска, на големо задоволство на љубителите на спортските содржини, покрај каналите Спорт Клуб и Eurosport, во рамките на понуда го вклучуваме и дополнителниот пакет Арена Спорт со 5 канали во кристално чиста HD слика. Со активирање на дополнителниот пакет сите постоечки и нови корисници ќе можат да ги следат каналите бесплатно до крајот на […]

In memoriam – проф. д-р Драган Михајлов

In memoriam – проф. д-р Драган Михајлов Со голема тага и горчина известуваме дека на 12.12.2020 почина проф. д-р Драган Михајлов, еден од основачите и значајна личност за развојот на НЕОТЕЛ како телекомуникациски оператор.  За нас, професорот Михајлов, беше пред се голем пријател и со неговиот тивок труд даде огромен придонес во развојот како на […]

Известување до корисниците

Како резултат на новонастанатата состојба со Еуростандард Банка, сакаме да ве известиме дека отсега нема да може да ги вршите вашите уплати за сметки од НЕОТЕЛ преку експозитурите на банката и поштенските единици на Македонска пошта која ја извршуваше оваа услуга во име на банката. Плаќањето на сметките за услугите на НЕОТЕЛ можете ги вршите […]

Анти-DDoS заштита од Неотел за безбеден континуитет во работењето!

Дали сте заштитени од Cyber напади? Со се поголемиот број на хакерски напади во последниот период, како во светот па така и кај нас, легитимно си го поставувате прашањето “Дали мојот бизнис е заштитен од DDoS напади?”. Што е DDoS напад? DDoS напад се случува кога повеќе надворешни системи ги преоптоваруваат мрежните и системските ресурси […]

ПРИВРЕМЕН ПРЕКИНИ НА ТВ-КАНАЛИТЕ КАКО ПРОТЕСТОТ ПОРАДИ НАМЕТНАТИТЕ НЕУСТАВНИ ОБВРСКИ ВО ЗАКОНОТ ЗА АУДИО И АУДИОВИЗУЕЛНИ УСЛУГИ

Почитувани корисници, Сакаме да ве информираме дека сме принудени да почнеме со времени прекини во реемитувањето на сите телевизиски програми, освен јавниот сервис МРТ од 21 јуни 2020. Ова се должи на  измената на законската и подзаконската регулатива во Законот за аудио и аудиовизуелни услуги, со која како оператор ни се наметнуваат неуставни и ретроактивни […]

#ОстанетеДома, вежбајте со НЕОТЕЛ и Crossfit Скопје и #ОстанетеЗдрави

Со оглед на препораките од надлежните институции за превенција од ширењето на COVID-19, НЕОТЕЛ во соработка со спортскиот клуб CROSSFIT Скопје, овозможи видеа со специјални Crossfit вежби за да можат сите заинтересирани да вежбаат од своите дневни соби. Тренерот Жарко Батиќ како дел од тимот на CROSSFIT Скопјe ќе се погрижи секојдневно да им претстави едноставни домашни вежби кои ќе помогнат во одржување […]

Информатичко комуникациската опрема како можен преносител на зарази

Во моментов ги миеме нашите раце повеќе од било кога, но често забораваме дека огромен број на микроби се скриени на нашите компјутери, таблети, мобилни телефони, далечински управувачи, па дури и нашите ТВ уреди. Затоа е неопходно да се води соодветна дезинфенкција и на овие електронски уреди. Основно е тоа да не ги допирате вашите […]

Преземени превентивни мерки за заштита од ширење на Корона вирусот од страна на НЕОТЕЛ

Поради новонастанатата состојба со можното ширење на Корона вирусот во државата, НЕОТЕЛ, презеде превентивни мерки за зашитата на своите вработени. Покрај набавката на заштитни средства (стерилни маски и ракавици за еднократна употреба како и средства за дезинфекција) компанијата направи вонредна дезинфекција на просториите како и продажниот салон. Неотел на своите корисници им препорачува: Плаќањата на […]

Известување за ТВ-канал DaVinci Learning

Известување за исклучување на ТВ-канал DaVinci Learning Почитувани, Ве известуваме дека од 20.11.2019 година, програмскиот сервис/ТВ каналот “DaVinci” нема да биде дел од понудата на НЕОТЕЛ. Во тек сме во потрага на ТВ канал кој ќе биде соодветна замена на истиот.   Ви благодариме на разбирањето.    Со почит, НЕОТЕЛ ДОО Скопје