In memoriam - проф. д-р Драган Михајлов

Со голема тага и горчина известуваме дека на 12.12.2020 почина проф. д-р Драган Михајлов, еден од основачите и значајна личност за развојот на НЕОТЕЛ како телекомуникациски оператор. 

За нас, професорот Михајлов, беше пред се голем пријател и со неговиот тивок труд даде огромен придонес во развојот како на луѓето така и НЕОТЕЛ ДОО.

Неговата позната реплика “Добро сум, ама ќе ми помине”, ја покажуваше неговата секогаш добронамерна досетливост и ведар дух. 

НЕОТЕЛ загуби верен пријател кој сите овие години беше тука ненаметливо да помогне со својата мудрост и ценето стручно знање.

Професорот Михајлов, покрај својот огромен придонес во компанијата, за нашата земја е еден од основоположниците и доајените на информатиката како и еден од основачите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ).

Нека сеќавањето за него, биде патоказ и мотив за нашиот понатамошен развој!

Вечна му слава!

Вести

In memoriam – Ана Илиевска

Со големо жалење денес ја примивме веста дека нашата колешка Ана Илиевска, вчера (20.06.2021) трагично го загуби животот во сообраќајна несреќа. Ова е голема загуба

Повеќе »
Вести

НЕОТЕЛ СО ОДЛИЧНА МОЖНОСТ ЗА СИТЕ ПОДДРЖУВАЧИ НА МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА

Во пресрет на фудбалското првенство овој месец, НЕОТЕЛ, на сите поддржувачи на македонската репрезентација им овозможуваме одлична можност бесплатно да ги следат натпреварите од каде

Повеќе »
Вести

Арена Спорт достапни и на neoTV!

Од денеска, на големо задоволство на љубителите на спортските содржини, покрај каналите Спорт Клуб и Eurosport, во рамките на понуда го вклучуваме и дополнителниот пакет

Повеќе »