NEOTRIO 20

Безжичен ЛТЕ интернет + neoTV

 • 2 години

1.190 1.290
ден./мес. со ДДВ
Без трошок за инсталација

Карактеристики

Телевизија

 • До 90 вклучени (25 HD) канали
 • Android™ ТВ уред со пристап до Google Play
 • neoTV на 2 смарт уреди (смартфон или таблет)
 • neoTV на вашиот компјутер
 • 6 часа простор за снимање на програмата во живо

Интернет

 • Брзина до 20 Mbps/2 Mbps (download/upload)*
 • 1000GB вклучен интернет-сообраќај
 • Вклучен WiFi рутер
 • Динамичка IP адреса

Телефонија

 • Неограничени разговори во мрежата на НЕОТЕЛ
 • Идентификација на повик (CLIP) – бесплатно
 • Повици на итни броеви (192, 193, 194, 195) – бесплатно
 • Интервал на тарифирање на 1 минута по редовен ценовник
 • Пренос на број – бесплатно

*Брзината на интернет пристапот не е загарантирана и истата може да зависи од повеќе фактори како што се: јачината на сигналот, бројот на корисници кои користат во моментот, брзината на веб страницата на која се пристапува, оптовареноста на интернет мрежата, конфигурацијата на уредот од кој пристапува претплатникот и други фактори. Доколку неможе да се постигне линиската брзина дефинирана со пакетот, НЕОТЕЛ се обврзува да ја испорача највисоката можна брзина, при што минималната брзина на проток на податоци (download/upload) нема да биде помала од просечната во 95% од времето во текот на еден месец, во случај кога не е надминат вклучениот интернет сообраќај.
**Минималната брзина е 2 Mbps/2 Mbps и се однесува на брзината по надминување на вклучениот сообраќај. Максимална брзина за пренос на податоци: 20 Mbps download /2 Mbps upload. Просечна брзина за пренос на податоци: 10 Mbps download/2 Мbps upload. Минимална брзина за пренос на податоци: 2 Mbps download /2 Мbps upload. Во пакетите е вклучена 1 линија за фиксна телефонија со 1 говорен канал. Претплатникот може да добие нумерација (број) од серијата на Неотел бесплатно или може да го пренесе својот постоечки број од мрежата на друг оператор, бесплатно. Постапката за пренесување број од мрежата на друг Оператор во мрежата на Неотел е опишана ТУКА.

*Промотивната цена важи до истекот на 2 годишниот договорот, а потоа услугата ќе се наплаќа согласно официјалниот ценовник на НЕОТЕЛ.
**Бесплатниот дополнителен ТВ пакет важи до истекот на првата година од договорот. По истекот на првата година, доколку Корисникот не побара поинаку, дополнителниот ТВ пакет автоматски ќе продолжи да се наплаќа по неговата редовна цена согласно официјалниот ценовник на НЕОТЕЛ.

 • Трошок за интервенција на терен за отстранување на дефект по вина на претплатникот – 1.416 ден.
 • Цена за релокација/преселба на антена – 1.770 денари
 • ТВ уред (Neotel Set Top Box) – 100 ден./мес. 
 • Скопје – Неотел Продажен Салон: 02/55 11 155
 • Скопје – Анхоч ТЦ Буњаковец: 02/3217-528
 • Скопје – Анхоч Веро Центар: 02/3232-632
 • Скопје – Анхоч City Mall: 02/3051-340
 • Скопје – Анхоч ТЦ Рамстор: 02/3119-881
 • Скопје – Анхоч ТЦ Бисер: 02/2451-407
 • Скопје – Анхоч ГТЦ: 02/3215-068
 • Тетово – Неон Системи: 044/ 550 315
 • Битола – Неотел Нет: 047/550 010
 • Куманово – К-Нет: 031/ 550 550
 • Велес – Бит Системи: 043/ 551 919
 • Св. Николе – Нет и Ком: 032/440-336
 • Струмица – Нинекс: 034/327-123
 • Кратово – Дарс Компјутери: 076/977-340
 • Гостивар – ММ Комерц: 075/314-450
 • Струга – Интек: 046/ 552 550; 075/ 287 622
 • Кичево – Адвансед Дигитал Нетворк: 045/ 550 500
 • Охрид – Домино: 046/ 279 495

Одбери дополнителен ТВ пакет

Балкан +

99 ден./мес

Тринг

Tring Basic - 150 ден./мес Tring Total - 250 ден./мес.

Современ концепт на интерактивна телевизија

Модерниот живот бара модерен пристап во гледањето телевизија. NeoTV го овозможува токму тоа. Освен што ги овозможува сите погодности, како паузирање, премотување и снимање на програмата во живо, вклучувајќи електронски програмски водич, neoTV сите овие бенефити ги нуди на било кој уред и насекаде каде што има интернет.

Вклучено во сите претплати​

NEOTV НА 2 СМАРТ УРЕДИ​

Со инсталирање neoTV апликацијата корисникот може да гледа ТВ секаде каде што има интернет пристап.

ANDROID ТВ УРЕД

ТВ уред кој овозможува пристап до безброј апликации и го претвора телевизор во мини компјутер.

БРЗА ИНСТАЛАЦИЈА

Корисникот ја подигнува опремата при потпишување на договор и веднаш може да ја инсталира и да ја користи услугата.

БЕСПЛАТНИ РАЗГОВОРИ

Со сите пакети добивате неограничени бесплатни разговори во мрежата на НЕОТЕЛ.

24/7 ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА

За било какви проблеми со услугата достапна е 24 часовна техничка поддршка на бројот 02/55 11 111.

Опрема

Jaton JT3300V LTE антена

 • Вградена ЛТЕ антена: до 6 dBi (4x2, B42/43, Omni)
 • Вградена Wi-Fi антена: до 3~5 dBi (2x2, 2.4 GHz/5 GHz Omni)
 • 2 x RJ45 10/100M ETH мрежни приклучоци
 • 1 x RJ11/FXS порта за приклучување на телефонски апарати
 • 1 x 5 m RJ45 мрежен кабел

Android™ - ТВ уред

 • Android™ 6.0 Marshmallow
 • Quad Core ARM Cortex-A53 2.0 Ghz
 • 2 GB DDR
 • Mali 450 GPU @ 750 Mhz
 • RJ45 10/100M Ethernet
 • SD Slot: Max 32 GB
 • USB 2.0 x 2 поддршка за Mobile HDD, безжично глувче/тастатура

Како да нарачаш?

Продажни места

Продажни места

Дознај каде се може да случиш договор за нашите услуги.
Кликни тука

Телефонска нарачка

Телефонска нарачка

Јави се во контакт центарот и телефонски склучи договор. Ние ќе се погрижиме за доставата на документите!
02/ 55 11 155

Ви требаат дополнителни информации?

Оставете ни ги вашите податоци и нашите колеги ќе ве контактираат во најкус можен рок.

Често Поставувани Прашања (ЧПП)

Оваа услуга може да се користи уште истиот или наредниот ден по склучување на договорот.

За да започнете да ги користите интернет услугите, се што е потребно, е да го вклучите рутерот во струја.

Со договор на 2 или 1 година нема еднократен трошок за инсталација додека кај договорите на неопределено време има еднократен трошок од 1490 ден.

Овие рутери функционираат на база на 4G безжичен интернет и потребен е само приклучок во струја за да користи интернетот.

Интернет сообраќајот е ограничен на 2TB (2000GB), по надминување на истите брзината се намалува на 2Mbps. Во просек,  корисниците трошат околу 200-300GB месечно такашто овие 2000 GB се практично неограничен сообраќај.

Брзината на интернет пристапот не е загарантирана и истата може да зависи од повеќе фактори како што се: јачината на сигналот, бројот на корисници кои користат во моментот, брзината на веб страницата на која се пристапува, оптовареноста на интернет мрежата, конфигурацијата на уредот од кој пристапува претплатникот и други фактори.

Кога станува збор за стабилен и брз интернет, повеќе ги препорачуваме оптичките пакети кои нудат подобар квалитет на услугата и се погодни за онлајн гејминг.

Потребно да дојдете во нашиот салон или кај нашите продажни партнери и со вас да понесете лична карта и сметка од струја или вода за да ја потврдиме адресата на која сакате да ја инсталирате услугата.

Услугата може да се прекине доколку не е исполнето она кое ви го гарантира Неотел или доколку сакате да ја прекинете пред време се плаќаат пенали во зависност од периодот преостанат до истекување на договорот.

За жал, Неотел не нуди тест период на услугите. Сметаме дека оптичкиот интернет кој го нудиме е со врвен квалитет и досега не сме имале поплаки од корисниците во поглед на квалитет на оваа услуга.