MK  |  SQ   ☎ 02/55 11 155   Контакт | Гледај neoTV веднаш

Search

НЕ ПРАВИ КОМПРОМИСИ!

ПОВРЗИ СЕ НА НАЈДОБРИОТ ИНТЕРНЕТ ЗА ГЕЈМИНГ

Зошто интернет брзината е значајна?

Неприфатлив e buffering кога тимот се потпира на тебе!

Најзначајнo нешто при одбирање на квалитетен интернет за гејминг е брзината, во вистинска смисла, односно интернет со најмал лаг. Оптичкиот интернет на Неотел ти ја овозможува токму оваа предност која ќе те стави чекор пред останатите играчи со што ќе имаш потечна игра, без buffering.

Брз интернет - кратко време за реакција!

Кога во играњето времето е најзначајно, мал пинг значи многу побрза размена на информации со гејминг серверите. Пингот претставува времето потребно за реакција на твојата интернет врска, односно за колку кратко твојот компјутер/конзола ќе добие одговор од гејминг серверите и истиот се мери во милисекунди.

Што е можно пониска бројка тоа значи побрза реакција. За квалитетно играње пингот треба да се движи од 20 ms до 100 ms.

Благодарение на одличното меѓународно поврзување оптичкиот интернет на Неотел нуди одличен пинг до главните гејминг сервери кој се движи од 40 до 70 ms.

Колкава брзина (download/upload) ми е потребна?

Вообичаено во просек по играч е потребно околу 6 Mbps. Сепак при изборот на вашиот оптички интернет пакет треба да ги земате во предвид и останатите потреби во вашиот дом. Имено секоја дополнителен приклучен уред го искористува вкупниот капацитет.

Играњето онлајн одзема до 6 Mbps

Гледањето на видео содржини од еден ТВ уред зависно од квалитетот на видео содржината што ја гледате може да достигне до 25 Mbps

Гледањето на видео соджини на таблет или смартфон искористува до 7 Mbps зависто од квалитетот на соржината

Спремен си за да го одбереш твојот оптички интернет пакет?

Сигурни сме дека ќе уживаш во бројните можности кои што ги нуди оптичкиот интернет!

Провери дали има оптика до твојот дом!

Провери дали има оптика до твојот дом!

small_c_popup.png

Оставете ни ги вашите податоци и ние ќе ве контактираме во најкраток можен рок.