MK  |  SQ   ☎ 02/55 11 155   Контакт | Гледај neoTV веднаш

Search

СИСТЕМ АДМИНИСТРАТОР

Работни задачи:

 • Администрација на ДНС сервери
 • Администрација на веб и база сервери
 • Администрација на е-меил сервери
 • Поставување и одржување на хостинг содржини
 • Инсталација и одржување на сервери
 • И други обврски дадени од работодавачот;

Потребно знаење, вештини и компетенции:

 • Претходно работно искуство како администратор на Linux/Windows најмалку 3+ години.
 • Познавање на Линукс оперативни системи: Ubuntu и Debian.
 • Работно искуство со MySQL и/или MariaDB, MsSQL.
 • Солидно познавање на протоколи, како што се DNS, HTTP, LDAP, SMTP and SNMP.
 • Дополнителна Linux сертификација(RHCSA,RHCE), ќе се смета како предност.
 • Shell скриптирање.
 • Комуникациски вештини и способност за решавање на проблеми.

Бенефиции:

 • Платени обуки, тренинзи кои ќе ти помогнат да напредуваш во компанијата
 • Можност за напредување преку давање приоритет при отварање на нова позиција во НЕОТЕЛ ДОО Скопје.
 • Субвенционирање на спортски активности
 • Бесплатно кино
Категорија на вработување: Техника
Место на вработување: Скопје

Apply for this position

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx